מתכוני מרקים

רכיבים:

המצרכים למרק:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום מעוכות
  • 2 כפות שמן
  • ירקות מה שיש ומה שאוהבים
  • גזר, קישוא, כרובית, דלעת, בטטה, תפו”א, סלרי, בצל, כרוב, כוסברה, פטרוזיליה …
  • כף גדושה אבקת מרק עוף
  • כפית גדושה חוויג’- תבלין
  • מלח
  • פלפל שחור

המצרכים לכדורי חזה העוף

  • המצרכים לכדורי חזה העוף
  • 2 בצלים גדולים מגורדים
  • 2 פרוסות לחם מושרות סחוטות ומפוררות
  • 3 ביצים טרופות
  • 2 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 2-3 כפות פרורי לחם לפי הצורך
  • ניתן להוסיף ירוקים (כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, עלי סלרי…) – לא חובה.

אופן הכנת המרק
  • חותכים את כל הירקות לגודל שאוהבים ומכניסים לסיר רצוי גדול (7 ליטר)
  • ממלאים את הסיר במים כ- ¾ מגובה הסיר מוסיפים את השמן והשום.
  • מביאים לרתיחה ומתבלים.
אופן ההכנה
  • מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה מכדררים כדורים ומוסיפים למרק הרותח.
  • לאחר שהכנסנו את כל הכדורים מבשלים כ- 30-40 דקות על להבה בינונית.
  • טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • ניתן להוסיף לצלחת ההגשה כמה כפות אורז מבושל / אטריות מבושלות / קוסקוס מוכן / שקדי מרק / קרוטונים …
  • לעיבוי המרק ניתן להוציא חלק מהירקות למעוך ולהחזיר לסיר.
  • את כדורי חזה העוף ניתן להוסיף לכל מרק ולכל רוטב שאוהבים.
בתאבון!

שתפו: