מתכוני סלטים

מצרכים:

  • 80 גר’ לבבות חסה רומית
  • 150 גר’ סלמון מעושן פרוס
  • 5 יח’ עגבניות שרי חתוכות
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 4 יח’ לחם אחיד או 50 גר’ קרוטונים מוכנים
  • לרוטב:

    • 1/4כוס שמן זית
    • 1/2כפית חרדל דיז’ון גרגרים
    • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
    • 1 שן שום גדולה קצוצה דק
    • 1 כף חומץ בן יין לבן

הוראות הכנה:

אופן הכנת הקרוטונים:

  • בעזרת סכין טובה, חותכים את הקשה של הלחם ומשאירים רק את החלק הפנימי שלו.
  • חותכים הכל לריבועים קטנים.
  • מרפדים מחבת בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן זית.
  • מפזרים את הקרוטונים ומרססים עליהם מתרסיס שמן הזית.
  • מתבלים עם מלח ופלפל גרוסים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במדף הגבוה ביותר.
  • לאחר 3 דקות מוציאים מהתנור, הופכים את הקרוטונים ומרססים שוב בתרסיס השמן. אופים עוד 3 דקות ומוציאים מהתנור.
  • נותנים לקרוטונים להמשיך להתייבש בחוץ.

אופן ההכנה סלט:

  • מערבבים היטב כל המצרכים של הרוטב.
  • קורעים את לבבות החסה לקערה.
  • חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומוסיפים לחסה.
  • שופכים מעליהם את הרוטב שהכנו, מערבבים אותם בעדינות.
  • מניחים רצועות סלמון מעושן על לבבות החסה ועגבניות.
  • מפזרים מעל את קרוטונים וגבינת פ
בתאבון!

שתפו: