מתכוני פסטות
סלט פסטה עם פטריות, בצל וברוקולי
מצרכים:
- ברוקולי שלם
- חבילה פסטה פנה
- 2 בצלים גדולים חתוכים לעיגולים לא דקים מידי
- 1 קופסה פטריות לבנות- חתוכות לאורך
- 1 מיכל של שמנת לבישול או שמנת לבישול עם פטריות
- שקית פרמז’ן טחון- לא דק מידי
- שמן לטיגון
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
- חותכים את הבסיס של הברוקולי ומשרים את כולו בתוך סיר על לרתיחה, יש לשמור על צורת הפרחים ולא לחתוך אותם בתוך הסיר.
- לאחר שהברוקולי מוכן (רך אך לא רך מידי) יש לשים אותו במים קרים ולהשאיר אותו להתקרר.
- לאחר מספר דקות יש לחתוך את כל הפרחים של הברוקולי ולהשאיר רק את הגזע ללא הפרחים. את כל הפרחים יש לשים בצד.
השלב הראשון:
- לוקחים סיר עם מים ומרתיחים עם כף מלח גס, לאחר הרתיחה יש להכניס את כל השקית של הפסטה ולבשל אותה עד שהפסטה רכה אך לא רכה מידי.
- מוציאים את הפסטה מהסיר ושופכים לתוך מסננת ושוטפים עם מים קרים עד שהפסטה לא דביקה ושמים בצד.
השלב השני – הכנת הרוטב עם הפטריות והבצל:
- לוקחים מחבת גדולה או סיר מטפלון רחב ושמים בה בערך 4 כפות שמן. מכניסים את הבצל החתוך לעיגולים ואת הפטריות החתוכות ומערבבים עד שכל השמן נכנס.
- מוסיפים את רוטב השמנת או השמנת עם הפטריות ומערבבים עד שהנוזל הופך להיות נוזלי אך לא נוזלי מידי. מוסיפים את המלח והפלפל וטועמים. (אפשר להוסיף כפית מרק פטריות).
- לאחר שהנוזל מוכן מכניסים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב. ואז מוסיפים את הפרחים של הברוקולי לפסטה ומערבבים ביחד עם הרוטב.
- להשלמת המנה יש לקחת פרמז’ן ולפורר על הפסטה מלמעלה כשהיא חמה.
בתאבון!
שתפו: