מתכוני בשר

מצרכים:

  • 1.5 ק”ג בשר לבן 500 גרם תפוחי אדמה 3 גזרים 1 בצל 3 שיני שום 2 כפות חרדל 1 כף דבש
  • 1 קליפת לימון מגורדת רסק עגבניות חריף – לפי הטעם
  • שמיר וכוסברה – לפי הטעם מלח ופלפל – לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

  • מערבבים את הבצל החתוך לטבעות דקות עם 2 שיני שום קצוצות, דבש, חרדל דיז’ון, מלח ופלפל לפי הטעם. חותכים בבשר חתכים קטנים, מורחים אותו במרינדה שהתקבלה ומכניסים למקרר להשריה למשך 3-5 שעות.
  • לאחר מכן מכניסים לתנור ל15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
  • לאחר 15 דקות, שופכים מעט מהמרינדה שנותרה על הבשר ומנמיכים את החום ל-180 מעלות.
  • בתום 20 דקות מוסיפים לבשר את תפחי האדמה החתוכים, ולאחר 20 דקות נוספות ניתן להוסיף את הגזרים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני.
  • בזמן ההכנה יש להמשיך לשפוך את המרינדה על הבשר ותפוחי האדמה. להשאיר בתנור עד שהבשר מוכן במלואו.
  • קוצצים את השמיר, הכוסברה, קליפת הלימון ושן השום שנשארה.
  • את הבשר יש לעטוף בנייר כסף לרבע שעה לפני ההגשה, ולפזר את השמיר, הכוסברה וקליפת הלימון מלמעלה.
  • הערה: אם כאשר דוקרים את הבשר משתחרר ממנו נוזל שקוף, הבשר מוכן.