מתכוני מתוקים ומאפים

מצרכים:

  • 400 מל’ שמנת חמוצה 42% (במעדניה)
  • 100 גר’ אבקת סוכר (שקית שלמה)
  • בישקוטים לטירמיסו (לשונות חתול)
  • כוס קפה
  • פטל שחור
  • אבקת קקאו

הוראות הכנה:

את הקינוח האיטלקי הזה כולכם בוודאי מכירים היטב. אבל לא כולם יודעים כמה פשוט ומהר אפשר להכין אותו. הרבה יותר פשוט ומהר מלכתוב את המתכון עצמו. נשבעת לכם! ובדיוק בגלל זה, גברים יקרים, אני מציעה לכם להכין אותו לנשים היקרות שלכם ביום האישה.

  • הכינו כוס קפה חזק ומתוק מאוד, ללא חלב. עדיף להשתמש בקפה איכותי אך אפשר גם בנס קפה. תנו לו להתקרר ושפכו אותו לכלי רחב על מנת שניתן יהיה לטבול בו בישקוטים.
  • את השמנת ערבבו עם אבקת סוכר. תמצאו כלי יפה ועמוק לטירמיסו עצמו. אני קניתי קערת פלסטיק חד פעמית. את השמנת תקנו במעדני מניה במשקל. שם תמצאו גם פטל קפוא, בישקוטים, אבקת סוכר ואבקת קקאו.
  • לתוך הקערה שימו חופן של פטל. מעליו בעזרת כף שימו שכבת שמנת. מעליה סדרו כמה בישקוטים טבולים בקפה. בשביל זה כל בישקוט הטביעו בקפה והמתינו 5 שניות כדי שהוא יספוג טוב את הנוזל. הניחו מעל השמנת. מעל שכבת הבישקוטים שימו עוד שכבת שמנת, עוד שכבת בישקוטים ועוד שכבת שמנת. זהו. הכניסו את הכלי למקרר לכמה שעות.
  • מעל הטירמיסו המוכן פזרו אבקת קקאו ופטל שחור.
בתאבון!

שתפו: