מתכוני מתוקים ומאפים

מצרכים:

  • (לכ- 16 כדורים)
  • 180 גר’ עוגיות Selga
  • 180 גר’ שוקולד חלב עם אגוזים Etre
  • 100 מל’ שמנת מתוקה
  • מילוי:
  • 100 גר’ קרים צ’יז
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • וניל
  • קישוט:
  • 50 גר’ אגוזי לוז

הוראות הכנה:

למי שמחפש מתכון מקורי לקינוח חלבי לשבועות, בנוסף לעוגת הגבינה המסורתית או במקומה, כי אולי קצת נמאס לכם ותרצו לשם שינוי קצת לגוון, הנה לכם מתכון שיפיל את האורחים שלכם מהרגליים. מבחוץ הם נראים כמו כדורי שוקולד רגילים. למרות שהם כלל לא רגילים, אלא עם אגוזים ובטעם אייריש קרים. בפנים יש הפתעה – קרים צ’יז קטיפתי בטעם וניל.

את כל המצרכים תוכלו לקנות במעדני מניה. ממליצה לקחת שוקולד מעולה Etre ועוגיות מלטביה טעימות להפליא של Selga. אני לקחת שני טעמים: שוקולד ואייריש קרים. שילוב טעמים מנצח!

  • את העוגיות יש לטחון לפירורים דקים. אפשר במעבד מזון ואפשר להכניס אותן לשקית ולדפוק עם פטיש. אני השתמשי בשני טעמים של עוגיות: טעם שוקולד וטעם אייריש קרים. חצי חצי.
  • לתוך קערה לשבור קוביות שוקולד ולשפוך מעליהן שמנת מתוקה חמה. לערבב היטב ולהוסיף את פירורי העוגיות. שוב לערבב היטב. להכניס את הקערה למקרר לכשעה.
  • בקערה אחרת לערבב קרים צ’יז עם אבקת סוכר ווניל. את הקרם הזה להכניס לשק זילוף.
  • להוציא את מסת השוקולד מהמקרר ולהכין כדורי שוקולד. כל כדור לשטח על כף היד ובמרכז לזלף מעט קרם. לסגור, להדק ולעשות כדור. טכניקה זו דומה לטכניקת הכנת מעמולים.
  • את הכדורים להחזיר למקרר לכחצי שעה. לאחר מכן לגלגל אותם באגוזים קצוצים דק.