מתכוני בשר

מצרכים:

  • 1 ק”ג כנפיים עוף
  • 4 כפות קמח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • 150 מל’ רוטב צ’ילה מתוק
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • בצל ירוק
  • שמן חמניות מזוכך Sloboda

הוראות הכנה:

כנפיים קריספיות מבחוץ, רכות ועסיסיות מבפנים, בזיגוג מתקתק מעט פיקנטי – זו לדעתי אחת המנות הטעיות ביותר בעולם. ועוד בסוף יום עבודה מפרך, עם בקבוק בירה קרה, בספה מול הטלוויזיה והאקשן של המונדיאל – פינוק מושלם לכל אוהד כדורגל. מה שחשוב זה להכין נכון את הכנפיים. איך? הנה המתכון הסודי שלי לכנפיים מושלמות.

  • בתור התחלה כנסו לאחד הסניפים של מעדני מניה. קנו כנפיים טריות ומעולות, שמן טוב לטיגון, רוטב צ’ילה מתוק וכמובן הרבה בירה. עכשיו במניה יש הרבה מבצעים אטרקטיביים.
  • כל כנף לחתוך לשני חלקים. בקערה קטנה לערבב קמח, פפריקה, מרק עוף ומלח. בתערובת הזו לצפות היטב את כל חלקי הכנפיים ולסדר במגש.
  • בסיר רחב לחמם שמן לטיגון עמוק. לזרוק לתוכו את הכנפיים, אך לא כולו בבת אחת כדי שהשמן לא יתקרר. לטגן כ- 8 דקות. להוציא, לסדר על צלחת עם נייר סופג ולתת לכנפיים קצת להתקרר. לאחר מכן להכניס את הצלחת עם הכנפיים למקרר לכמה שעות. הקירור של הכנפיים במקרר יאפשר לשומן של העוף להתגבש.
  • להוציא את הכנפיים מהמקרר ומיד לזרוק אותו לשמן רותח לטיגון נוסף של 2-3 דקות. כתוצאה מהקירור והטיגון הנוסף, הכנפיים יהיו מאוד קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים.
  • בזמן שהכנפיים ממתינות במקרר, יש להכין רוטב. בקערה עמוקה לערבב רוטב צ’ילה מתוק עם סויה, שמן שומשום ובצל ירוק חתוך דק. לאחר מכן להכניס לשם את הכנפיים ולערבב היטב. להעביר לצלחת הגשה. אבל אפשר לא לטבול ברוטב ולהגיש את הכנפיים קריספיות עם רוטב בצד.
בתאבון!

שתפו: