מתכוני בשר

מצרכים:

  • ירכיים עוף
  • ריאז’נקה “סבלה”
  • אבקת שום
  • שמיר
  • מלח
  • פירורי לחם
  • פירורי לחם
  • שעועית ירוקה “Teva Frost”
  • שום טרי
  • פלפל ירוק
  • מלח גס

הוראות הכנה:

בתור קרניבורית מושבעת, אני חייבת להתוודות, שלפעמים אני מעדיפה עוף על סטייק בקר. במיוחד כשמדובר בעוף קראנצ’י מבחוץ ועסיסי מבפנים. כזה, שרק האמריקנים יודעים להכין, כזה שרוצים ממנו עוד ועוד. בזכות טכניקת הכנה מיוחדת, העוף הזה כל כך טעים שכל מילה מיותרת. אני רק אמליץ לקנות את המצרכים למתכון במעדני מניה. שם תמצאו את העוף הטרי ביותר, את הריאז’נקה הטעימה להפליא (סוג של יוגורט רוסי) ואת השעועית הירוקה המעולה, פריכה, עדינה ובמחיר שיפתיע אתכם.

הכנה:

  • לתוך קערה עמוקה שפכו את היוגורט ותתבלו אותו בכמה כפיות מלח, אבקת שום ושמיר. הכניסו לתוכו את חתיכות העוף, כך שהן יהיו מכוסות ביוגורט. הכניסו את הקערה למקרר ללילה.
  • למחרת הוציאו את העוף מהמרינדה וצפו אותו בפירורי לחם, כמו שניצל. אך לפני כן, גם את הפירורים, בדומה למרינדה, יש לתבל בשום, שמיר ומלח.
  • את העוף טגנו בשמן עמוק על אש גבוהה, עד לקבלת צבע זהוב יפה. אחר כך המשיכו לטגן עוד כ- 30 דקות על אש נמוכה.
  • את השעועית הפשירו וסננו מהנוזלים. למחבת שפכו כמה כפות שמן (משמן בו טיגנו את העוף), הוסיפו פלחי שום טרי, פלפל ותנו להם כמה דקות להזהיב. תוסיפו למחבת את השעועית וטגנו אותה כ- 4 דקות. בסוף תוסיפו מלח גס.
  • על צלחת הגשה שימו את השעועית ומעליה את חתיכות העוף.
בתאבון!

שתפו: