מתכוני בשר

מצרכים:

  • לשון בקר
  • 3-5 פלפל אנגלי
  • 2-3 עלי דפנה
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף רוטב סויה
  • שמן שומשום
  • שומשום
  • בצל ירוק
  • שיפודי עץ
  • שמן

היצרים על כר הדשא מתחממים. עכשיו, אחרי שלב הבתים, הגיע הזמן להכין לאוהדים שלכם לא סתם משהו קטן לנשנוש אלא מנה מרשימה ומשביעה. כי אוהדים רעבים במשחקים גורליים – זו בהחלט תופעת טבע מסוכנת. אז אל תגידו שלא הזהרתי. הנה לכם מתכון למנה שתרגיע את הרוחות, תשביע ותפנק את האגו הגברי.
במעדני מניה אתם יכולים לקנות את כל המצרכים למתכון: לשון בקר קפואה ורטבים. ואל תשכחו כמה בירות כי במניה יש המון מבצעים שווים.

הכנה:

  • את הלשון המופשרת להכניס לסיר, למלא אותו במים קרים, להוסיף פלפל ועלי דפנה. להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה 3.5 שעות. ניתן לקצר את זמן הבישול בסיר לחץ.
  • את הלשון המוכנה להעביר לקערה עם מים קרים ולהוריד ממנה את העור. להוציא מהמים ולצנן.
  • את הלשון המצוננת לחתוך לקוביות. בקערה עמוקה להכין רוטב: לערבב טריאקי, סויה, כף שמן וכמה טיפות שמן שומשום. את קוביות הלשון לטגן במחבת במעט שמן, כדקה מכל צד. לאחר מכן להעביר לקערה עם הרוטב. לערבב היטב ולתת לבשר חצי שעה לעמוד בתוך הרוטב.
  • על כל שיפוד עץ לשפד כמה חתיכות בשר ולהניח את השיפודים על מגש אפייה מרופד. לפזר מעל מעט שומשום. להכניס לתנור אפייה לטמפרטורה מקסימלית מתחת לגריל, לכמה דקות בלבד.
  • לפני ההגשה לפזר עוד קצת שומשום ובצל ירוק.
בתאבון!

שתפו: