מתכוני מנות ראשונות

מצרכים:

  • (כ- 15 כדורים)
  • 4 תפוחי אדמה לא גדולים
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שטוחות של קמח
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1.5 כפית מלח
  • אפונה ירוקה ויטה
  • דג מעושן ממעדנייה
  • פירורי לחם פנקו
  • שמן חמניות מזוכך Sloboda

הוראות הכנה:

אין ספק, חג החנוכה הוא החג הטעים ביותר בחגי ישראל. כי מה לעשות, הדברים המטוגנים הם הדברים הטעימים ביותר. בשאר ימות השנה אולי כדאי להימנע מהם, אך בחנוכה , אין מה לעשות, את המסורת צריך לכבד. צריך לטגן, ליהנות ולחלוק עם החברים את המתכונים השווים ביותר. אם יש לכם כזה מתכון – אשמח לקבל. בינתיים קחו את המתכון החדש שלי.

  • מבשלים את תפוח האדמה עם הקליפה. בעודו חם מקלפים אותו ומועכים לפירה. אם תפוח האדמה יהיה קר הפירה יצא צמיגי. לפירה מוסיפים ביצה, שום, מלח וקמח. מערבבים היטב.
  • להכנת המלית כל מה שצריך זה לערבב אפונה עם חתיכות קטנות של דג. אפשר להשתמש בכל סוג של דג מעושן. במעדני מניה יש מבחר עצום של דגים מעושנים איכותיים וטעימים. זה, כמובן, עלול לבלבל, לכן ההמלצה שלי – דג וורדון (רוטבש) בעישון חם
  • במעדני מניה מצאתי גם אפונה מעולה בצנצנת עם מכסה, שזה כשלעצמו רעיון מעולה.
  • עכשיו מכינים כדורים. הניחו לידכם קערה עם מים קרים. הבצק של הפירה מאוד רך ולעבוד אתו רצוי בידיים מעט רטובות. מניחים על כף היד הלחה כף של פירה ומועכים מעט לעיגול. במרכזו מניחים כפית של מלית וסוגרים לכדור. כל כדור מגלגלים בפירורי לחם. אני ממליצה על פירורי פנקו. הם הרבה יותר טעימים מפירורי לחם רגילים. גם אותם תוכלו לקנות במעדני מניה.
  • את הכדורים מטגנים בשמן עמוק. מגישים עם שמנת חמוצה או עם יוגורט.
בתאבון!

שתפו: