מתכוני מנות ראשונות
מצרכים:
- 10 שרימפס מקולף קפוא
- 1 בצל ירוק לא גדול, החלק הירוק בלבד, פרוס דק
- 1/2 בצל סגול חצוי ופרוס דק מאוד
- 1/2 פקעת שומר חצויה ופרוסה דק מאוד + העלים הירוקים הדקיקים שמבצבצים מפקעת
- השומר קצוצים
- 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק מאוד
- מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון או ליים
- 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
- זרעים ומיץ סחוטים מ-2 עגבניות בשלות
- קורט נדיב של מלח גס
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
- שוטפים את השרימפס.
- מערבבים בקערה את כל החומרים.
- מוסיפים את השרימפס ומערבבים טוב.
- מכסים בניילון נצמד ומאחסנים שעה או יותר במקרר, לכבישה וספיגת טעמים.
- בשר השרימפס שנכבש על ידי הלימון והמלח מקבל גוון ורדרד, שמודגש עוד יותר ע”י הוורדרדות של מיצי העגבניות, והופך רך, מעודן ומלא טעמים.
- המתיקות העדינה של השומר מדגישה את מתיקותו של בשר השרימפס.
- מגישים קר-קר מהמקרר, רצוי לצד דרינק קייצי, ונהנים מכל רגע.
בתאבון!
שתפו: