מתכוני בשר

חזה עוף אפוי ברוטב טחינה, עם עגבניות מיובשות, פלפל מתוק וזיתים

מצרכים:

  • חזה עוף
  • טחינה גולמית
  • פלפלים מתוקים
  • עגבניות מיובשות
  • זיתים
  • שום
  • ענפי טימין
  • לימון
  • שמן חמניות
  • מלח לפי הטעם

ארוחות החג הן אומנם הארוחות הטעימה ביותר שיש, במיוחד הארוחות הישראליות, אך הן גם הארוחות המשמינות ביותר. ובפסח זה הכי מסוכן. אף אחד לא צריך קילוגרמים מיותרים ועוד בפתחו של הקיץ. בדיוק בגלל זה אני מציעה לכם מתכון נהדר למנה בשרית לארוחת החג – מנה חגיגית שהיא גם טעימה וגם בריאה. הרי האורחים שלכם בוודאי ירצו לטעום גם מהקינוח המשגע שלכם, אז כדאי שתפנקו אותם במנה קלה לעיכול. את כל המצרכים קניתי במעדני מניה. שם תמצאו חזה עוף טרי ואיכותי, עגבניות מיובשות, זיתים ושמן חמניות נהדר.

הכנה:

  • חזה עוף לחתוך לרצועות עבות ולטגן אותן מכל הצדדים בשמן חמניות. להעביר אותן לצלחת ולהמליח.
  • באותו השמן לטגן פלחים דקים של שום וחצי עיגולים דקים של פלפלים. לטגן כשלוש דקות. להוסיף למחבת עגבניות מיובשות, חתיכות זיתים, ענפי טימין ולהמשיך לטגן כשתי דקות נוספות. להוסיף קצת מלח ולהעביר את תכולת המחבת לתוך תבנית אפייה. מעל הירקות לסדר את רצועות העוף.
  • להכין רוטב טחינה. על 2 פרפרי חזה עוף תצטרכו 200 מל' טחינה גולמית, 200 מל' מים קרים, 2-3 כפות מיץ לימון וחצי כפית מלח. את הרוטב המוכן לשפוך מעל העוף.
  • את תבנית האפייה להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. לאפות 15 דקות.

 

בתיאבון וחג שמח!

שתפו: